Monday, January 16, 2017

Ebapärlikarbi töörühm

Tere!

Meil on siiralt hea meel, et olete sattunud siia blogisse! Meie blogi soovib tutvustada Eestis ühte ainulaadset ja kordumatut loomakest, kelle välimus meenutab veidi rändrahnu - ta on ovaalne ja esmapilgul liikumatu ning teda võiks tituleerida surematuks. Mis veelgi põnevam, tema sees võib mõnikord harva peituda ka hinnaline pärl. See imeline loom elab veel vaid ühes Eesti jões ja teda kutsutakse ebapärlikarbiks (Margaritifera margaritifera).


Eelmise aasta septembrikuus kuulutas Eestimaa Looduse Fond (ELF) Erasmus+ programmi rahastusel välja konkursi leidmaks kaheksa noort loodushuvilist, kes sooviks kaasa aidata Eesti ühe ohustatuima loomaliigi, ebapärlikarbi, viimase elupaiga parendamisel. Osalussoove laekus niivõrd palju, et ligi üks aasta kestvasse projekti otsustati vastu võtta plaanitust rohkem, kümme vabatahtlikku. 

Esimene kohtumine leidis aset eelmise aasta sombusel sügisõhtul, 11.11.2016, Tartus ELF-i peakontoris, kus saadi esmalt omavahel tuttavaks ning seejärel tutvustati I kaitsekategooriasse kuuluvat ebapärlikarpi. Projektijuht Kuno Kasak kirjeldas kaitsealuse liigi probleemide algpõhjusi ja tagajärgi ning loodud mees(nais)konna tegevuskava eesmärke. 


Töörühma kuuluvad:
  1. Hanna Vahter
  2. Johanna Lehtmets
  3. Karina Riive
  4. Keit Kill
  5. Krista Kupits
  6. Laura Tammiste
  7. Maarja Poska
  8. Mailiis Komissarov
  9. Mihkel Pindus
  10. Riine Heinsalu

Foto 1. Vabatahtlikest koosnev töörühm


Järgmine koosviibimine toimub 3.-4. märts Lõuna-Eestis Palupõhja loodusmajas. Kavas on esimeste välitööde toimumisaja ja tegevuste paika panemine. Ootusärevus on suur, sest kohale on tulemas ka ebapärlikarbi salapärast elu lähemalt tutvustav ekspert!






No comments:

Post a Comment